Avatar photo

27. toukokuuta 2021

Lehtikuva 70 vuotta: Kamerankäyttöä myytiin kansalle some-ajastakin tutuin argumentein jo yli sata vuotta sitten

Lehtikuvan Holger Eklund ja Doris Alén kuvattuna ilmeisesti vuonna 1953. Eklund oli valokuvaaja, ja yli 30 vuoden uran Lehtikuvassa tehnyt Alén päätyi alkujaan yritykseen töihin valokuvalaboranttihaun kautta. Lehtikuva / kuvaaja tuntematon
Lehtikuvan Holger Eklund ja Doris Alén kuvattuna ilmeisesti vuonna 1953. Eklund oli valokuvaaja, ja yli 30 vuoden uran Lehtikuvassa tehnyt Alén päätyi alkujaan yritykseen töihin valokuvalaboranttihaun kautta. Lehtikuva / kuvaaja tuntematon

Juhlavuoden blogisarjan viidennessä osassa kerrotaan siitä, miten valokuvausharrastus on yleistynyt Suomessa ja millaista vaihetta harrastustoiminnassa elettiin Lehtikuvan perustamisen aikoihin.