Avatar photo

24. marraskuuta 2021

Paketit Lehtikuvan uudessa kuvakaupassa

Lehtikuvan kuvakauppa ja sen taustajärjestelmät uudistuvat. Asiakkaamme siirtyvät käyttämään uutta kuvakauppaa vaiheittain.

Tässä artikkelissa kuvaamme uudistuksen yhteydessä tehtävän muutoksen paketteihin.

Kappaleet muuttuvat saldoksi 

Nykyiset paketit ovat kappaleperusteisia. Asiakas on tähän asti voinut ostaa esimerkiksi 10 kuvan paketin, jossa yksittäisen kuvan hinta on vaihdellut käyttötavan ja paketin koon mukaan.

Hinta on voinut olla esimerkiksi 85 €/kuva, jolloin paketin arvo on ollut 850 €. Yhden kuvan ostaminen on vähentänyt paketista yhden kappaleen, kaksi kuvaa kaksi kappaletta jne. 

Jatkossa paketit ovat saldoperusteisia. Asiakkaan kanssa sovitaan edelleen pakettihinta, esimerkiksi 10 kappaletta à 85 €, jolloin paketin arvo on yhä 850 €. Pakettihintaisen kuvan ostaminen vähentää saldoa kappalehinnan verran. Jäljellä olevan kappalemäärän sijaan näet jäljellä olevan saldon. 

Muutos mahdollistaa tulevaisuudessa entistä joustavamman käyttötapakohtaisen pakettihinnoittelun asiakkaillemme. 

Nykyisten pakettien muuttaminen saldoksi 

Kaikkien uutta kuvakauppaa siirtyvien asiakkaiden kappaleperusteiset paketit muutetaan automaattisesti saldoperusteisiksi. Tarkistamme siirtymispäivänä kuinka monta kuvaa paketissa on jäljellä, ja muunnamme ne saldoksi. Alta löydät esimerkin muuntamisesta.

Esimerkki 
Asiakas on ostanut 10 kappaleen paketin, jossa kuvan hinta on 85 €/kuva. Sopimuksen arvo on siis 850 €. Siirtymishetkellä kuvia on jäljellä paketissa 5 kappaletta. 

Muunnamme kappaleet automaattisesti saldoksi kertomalla jäljellä olevien kuvien määrän yksittäisen kuvan hinnalla. Näin ollen asiakkaalla on uudessa kuvakaupassa saldoa tässä esimerkissä 5 x 85 € = 425 €. 

Saldo näkyy kuvakaupassa sen jälkeen, kun olet luonut salasanan uuteen kuvakauppaan ja kirjautunut sisälle. Tämän jälkeen näet Omat tiedot -sivulla jäljellä olevan saldon sekä alkuperäisen sopimuksen arvon.

Kuvaa ostaessasi näet käyttötapalistalla pakettihinnalla ostettavissa olevan käyttötavan kohdalla tekstin PAKETTI sekä merkinnän ”vähenn. saldosta”. 

Kuvan hinnat eivät muutu, eli saat kuvat yhä sopimuksessa sovitulla pakettihinnalla.